• Artikkelin kategoria:Parisuhde
  • Artikkelin kommentit:0 kommenttia

YHTEISTÄ UNELMAA RAKENTAMASSA

Kesä on häiden sesonkiaikaa ja moni viettää kesällä hääpäiväänsä, niin mekin. Yhteisiä vuosia on kertynyt reippaasti yli hopeahääpäivän, mutta vielä reippaasti alle kultahääpäivän. Hopeahääpäivän kunniaksi kävimme valokuvassa ja kuvaaja totesi, että on kunnia-asia saada ottaa kuva hopeahääparista.

Nuorena tyttönä sain seurusteluasioihin hyvän neuvon, jonka otin tosissani. Eräs seurakunnan työntekijä sanoi, että seurusteluaikana kannattaa kuunnella enemmän sitä, miten kumppani puhuu muille ihmisille kuin miten hän puhuu minulle. Ja kannattaa seurata sitä, miten hän kohtelee muita ihmisiä kuin miten hän kohtelee minua.

Tuore seurustelusuhde on usein sellaista jalat maanpinnan yläpuolella kulkemista, vaaleanpunaisten silmälasien läpi katselemista ja vastamelukuulokkeet korvissa kuuntelemista. Yhteiset hetket ovat juhlahetkiä, niihin on panostettu ja niitä on suunniteltu.

Vaaleanpunaisten silmälasien läpi katsellessa näkee kumppanin hyvät puolet ja hän myös näyttää parhaat puolensa. Vastamelukuulokkeet päässä kaikki häiritsevät äänet häviävät, kuulee vain kauniita lauseita ja toinen myös puhuu kauniita lauseita.

Elämän tiimellyksessä on jossain vaiheessa pakko riisua vaaleanpunaiset silmälasit ja vastamelukuulokkeet. Ilman niitä kumppani kohtelee minua samalla tavalla kuin hän yleensä kohtelee ihmisiä.

Jos kumppani puhuu ihmisille rumasti, töykeästi, loukkaavasti ja vaativasti, hän jossain vaiheessa todennäköisesti puhuu niin myös minulle. Jos hän kohtelee ihmisiä huonosti tai väkivaltaisesti, todennäköisesti tulen joskus saamaan osakseni samanlaista kohtelua.

Eniten kannattaa seurata sitä, miten kumppani kohtelee itseään heikommassa asemassa olevia ihmisiä. Jos häneltä ei löydy empatiaa ja ymmärrystä elämän kolhimille ihmisille, sitä ei todennäköisesti löydy myöskään minulle silloin, kun olisin sen tarpeessa. Elämä saattaa yllättää monella tavalla.

Nykyaikana on paljon erilaisia ohjelmia unelmatreffeistä, -parisuhteista, -kosinnoista, -häistä ja       -vävyistä. Nämä ohjelmat ohjaavat ajatukset sellaisiin asioihin, että moni todellinen unelmapuoliso jää huomaamatta.

Moni unelma-avioliitto on saanut alkunsa melko vaatimattomista lähtökohdista, tavallisista olosuhteista, yksinkertaisista sanoista, aroista katseista ja ujoista hymyistä. Kumppania etsiessä kannattaa kiinnittää huomio pieniin ja arkisiin asioihin, ihmiseen, jonka kanssa on vain jostain selittämättömästä syystä hyvä olla.

Unelmoiminen on ihanaa, mutta unelmien metsästäminen ja toteuttaminen rankkaa. Mikään parisuhde ei kestä, jos koko ajan pitää olla täyttämässä toisen unelmia. Kukaan ei jaksa olla jatkuvasti unelmapuoliso eikä -vanhempi.

Meidänkään tarinamme ei ole mikään suuri unelma, kaksi ihmistä kohtasi toisensa ja päätti lähteä yhdessä rakentamaan elämänsä unelmaa. Yhteistä unelmaa rakennamme edelleen. Rakentaminen sujuu niin kauan, kun unelma on yhteinen.

Vastaa